FAQ

De duur van de haartransplantatie behandeling kan variëren, afhankelijk van het aantal grafts (groepering haarwortels) en de gekozen methode. Gemiddeld duurt een haartransplantatie 6 tot 9 uur. 

De haarwortels (follikels) die geïmplanteerd worden in het kalend gebied zijn grafts (transplantaten) genomen uit een haarrijk gebied van jouw eigen hoofdhuid. Het is niet mogelijk om een haarfollikel van een ander persoon te implanteren. De grafts worden meestal genomen van het achterhoofd en boven de oren. 

FUE, Folliculaire Unit Extractie, is een van de meest bekende en gekozen haartransplantatie technieken. Nadat al het hoofdhaar van de client ingekort wordt tot 3 millimeter, wordt het donorgebied gevoelloos gemaakt door het toedienen van een lokaal verdovingsmiddel. De grafts worden losgemaakt met een specifiek toestel, een FUE motor, en verzameld met een pincet-achtig instrument. De kanaaltjes waar de wortels geïmplanteerd worden, worden geopend met een schep en pen-achtig instrument. De verzamelde grafts bevatten enkele weefseldeeltjes. Deze weefselfragmenten worden verwijderd en de nette follikels worden in de kanalen geplaatst. Tot slot, wordt het donorgebied afgedekt met verband

Haartransplantaties zijn niet seizoensgebonden. Het is wel nodig om het gebied waar is geïmplanteerd af te schermen voor direct zonlicht, vooral in de zomermaanden. Zwemmen en zweten zijn daarnaast voor een bepaalde tijd ook niet aan de orde.

Het is niet duidelijk hoeveel grafts er nodig zijn voor een geslaagde haartransplantatie. Elke behandeling is immers individueel. Het aantal benodigde haarfollikels varieert afhankelijk van de grootte en staat van het beoogde kalend gebied. de meest effectieve manier om te ontdekken hoeveel haarfollikels u nodig hebt, zal bepaald worden door ons team van haardeskundigen. 

Veel beroemde mensen ondergingen een haartransplantatie. Denk maar aan wereldsterren zoals George Clooney, Mel Gibson, Tom Hanks, John Travolta, Jude Law en Robbie Williams. Zij kozen allen voor een haartransplantatie.

– Oedeem (zwelling) rond de haarwortels op het geïmplanteerde gebied

– Kleine korstjes tijdens de herstelperiode 

– Lichte tinteling in het behandeld gebied (maximaal een dag)

– Het behandelde gebied kan een beetje gevoelig zijn (maximaal een dag)

Dagelijks boekt technologie vooruitgang. Bij haartransplantaties is dit net zo! Recente ontwikkelingen zoals DHI en het saffier mes zijn hier een voorbeeld van. Ook kunnen onze cliënten er tegenwoordig voor kiezen om de procedure door te maken in een natuurlijke slaapstand, dit door middel van ons nieuwe verdovingssysteem, Dexmedetomidine, of te wel een naadloze verdoving!

JA! Haartransplantatie is een proces van permanente her-beharing van kalende gebieden. DHT hormonen zijn de belangrijkste oorzaak van haaruitval, vooral bij mannen. DHT hormonen stapelen zich op in de haarfollikels als het te veel uitgescheiden wordt en remmen de voeding van de haarwortels. Dit proces ligt aan de basis van haarverlies. Het is de voornaamste rede waarom het donorgebied bijna altijd aan de achterkant van het hoofd ligt, gezien de haarfollikels in dat gebied ongevoelig zijn voor het DHT hormoon. Na aanpassing aan hun nieuwe locatie, blijft de vernieuwing behouden en heb je permanent haar voor de rest van het leven, mits je natuurlijk het nazorg programma goed na leeft!